Tafsiran Mimpi Buaya

mimpi buaya

Apa maknanya jika bermimpi melihat buaya, tidak kiralah samada bilangannya seekor ataupun lebih daripada seekor buaya.

Menurut tafsiran, mimpi melihat buaya membawa erti orang yang bermimpi itu akan mendapat khianat daripada musuh atau seterunya.

mimpi berkaitan:

mimpi buaya, mimpi dikejar buaya, arti mimpi dikejar buaya, mimpi di kejar buaya, tafsir mimpi buaya

Comments

 1. April says

  saya bermimpi ketika saya sedang berenang di kali dgn teman teman saya di kali yang airnya berwarna hijau lalu saya melihat seekor buaya kecil lalu buaya itu mengejar saya , saya lari pas saya liat kembali buaya nya mnjadi dua ekor buaya kecil lalu saya masuk ke dalam suatu ruangan buaya yg satu nya ikut masuk kaki saya menginjak injak buaya itu hingga mati lalu buayang yg satunya datang saya pukul kepala buaya itu dengan batu hingga buaya itu mati , apa arti mimpi saya ?

  • king says

   Kerapkali ditemui tafsiran-tafsiran yang mengatakan buaya di dalam mimpi bererti musuh yang berkhianat. Justeru, ada kemungkinan itulah juga petanda yang ingin disampaikan melalui mimpi saudari April. Besar kemungkinan bererti ada musuh yang tidak senang dengan anda lebih-lebih lagi dengan kemesraan hubungan baik anda bersama teman-teman. Namun, siapa orangnya yang dikatakan musuh itu? Itulah persoalannya dan jika tersalah anggapan boleh juga merosakkan hubungan anda dengan orang lain, tidak kiralah samada teman atau sekadar kenalan. Yang pentingnya silaturahim perlu dijaga dan jangan sampai rosak hubungan persaudaraan sesama manusia. Itulah yang dimahukan syaitan.

   Anda tak perlu keterlaluan risau akan benar atau tidak pengertian mimpi ini. Jika kebetulan ianya benar bahawa ada musuh yang mengintai, usah juga dibimbangi kerna pada masa yang sama mimpi itu turut memberi alamat bahawa dengan usaha dan keikhlasan anda, akhirnya kebenaran akan terserlah dan anda akan menang mengatasi lawan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>