Mimpi Potong Daging Babi


mimpi potong daging babi

Pernahkah anda mengalami mimpi memotong daging babi? Adakah mimpi sebegini membawa alamat yang bagus atau sebaliknya?

Menurut tafsirannya, mimpi memotong babi membawa erti akan beroleh keuntungan. Tidak pula dinyatakan daripada mana jangkaan sumber keuntungan tersebut.

alamat mimpi:

mimpi makan daging babi, mimpi makan babi, arti mimpi makan daging babi, mimpi daging babi, mimpi melihat daging babi

loading...


Your reaction?
boleh jadi boleh jadi
54
boleh jadi
Entahlah Entahlah
33
Entahlah
Tak Caya Tak Caya
96
Tak Caya
Suka Suka
40
Suka
Alamak ! Alamak !
48
Alamak !
Rileks Lah Rileks Lah
89
Rileks Lah

Comments 8

 1. As salam…mkm tadi saya bermimpi membeli daging babi, masak dan rasa. Memang serasa spt hari2 biasa dan bukan dlm mimpi.

  1. Cubalah teliti kembali kehidupan anda seluruhnya. Kemungkinan ada perkara-perkara yang terlepas pandang sedangkan ia tidak seharusnya berlaku. Perlu diingatkan adakalanya mimpi bagi kita orang-orang yang biasa mungkin tidak membawa apa2 erti. Namun, dalam satu tafsiran ada pula pandangan mengatakan bahawa mimpi babi ada berkait dengan perkara kejahatan. Lebih-lebih lagi jika bermimpi makan daging babi yang dikatakan membawa erti orang yang mendapat mimpi itu telah makan harta haram (samada disedari atau tidak).

 2. Mimpi babi datang merangkak2. Mimoi 4hari dh benda yg sma.
  # seorang shabat saya bertnya kpda saya. Boleh beri sedikit pnjelasan. Allahu’alam

  1. Ini antara pendapat atau tafsiran mimpi berkenaan babi yang saya temui.

   Pertamanya ialah mimpi babi dikaitkan dengan cerminan bahawa orang yang mengalaminya kini berada dalam perkara kejahatan.

   Tafsiran kedua pula mengatakan mimpi babi ialah petanda bahawa ada memakan harta yang haram.

   Perlu faham bahawa mimpi kebanyakan orang selalunya tak membawa apa2 maksud. Mungkin sekadar mainan psikologi akibat terlalu memikirkan akan sesuatu. Dalam bab tafsiran pula, perlu faham bahawa ada pelbagai. Tafsiran yang saya temui dan kongsikan itu adalah secara umum sahaja. Walhal takwil mimpi yang lebih tepat ialah yang mengambil kira peribadi atau latarbelakang orang yang mengalaminya dan keadaan serta waktu bila mimpi yang sedemikian itu dialami. Jangan terlalu taksub kepada tafsiran mimpi hinggakan menimbulkan buruk sangka pula. Setiap sesuatu itu pastinya ada pengajaran dan hikmahnya.

 3. Asslamualaikum master mau tanya
  Saya tadi malam .bermimpi memotong motong babi yang sudah di sembelih tempat lokasi seperti sekitar padepaokan perguruan tempat nya orang mengaji ilmu tua atau ilmu hakekat dimikian mimpi saya mohon di tafsirkan
  asslamualaikum

 4. barusan ini saya bermimpi mengambil daging babi untuk saya jual, saya menyimpanya ke dalam ember, saya mimikulnya di gunggungku,, dan airnya bertumpahan mengenaiku.
  apa yah arti mimpi itu…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

log in

reset password

Back to
log in