Mimpi Potong Daging Babi

mimpi potong daging babi

Pernahkah anda mengalami mimpi memotong daging babi? Adakah mimpi sebegini membawa alamat yang bagus atau sebaliknya?

Menurut tafsirannya, mimpi memotong babi membawa erti akan beroleh keuntungan. Tidak pula dinyatakan daripada mana jangkaan sumber keuntungan tersebut.

mimpi berkaitan:

mimpi makan daging babi, mimpi makan babi, arti mimpi makan daging babi, mimpi daging babi, mimpi melihat daging babi

Comments

 1. aida farida says

  As salam…mkm tadi saya bermimpi membeli daging babi, masak dan rasa. Memang serasa spt hari2 biasa dan bukan dlm mimpi.

  • king says

   Cubalah teliti kembali kehidupan anda seluruhnya. Kemungkinan ada perkara-perkara yang terlepas pandang sedangkan ia tidak seharusnya berlaku. Perlu diingatkan adakalanya mimpi bagi kita orang-orang yang biasa mungkin tidak membawa apa2 erti. Namun, dalam satu tafsiran ada pula pandangan mengatakan bahawa mimpi babi ada berkait dengan perkara kejahatan. Lebih-lebih lagi jika bermimpi makan daging babi yang dikatakan membawa erti orang yang mendapat mimpi itu telah makan harta haram (samada disedari atau tidak).

 2. pojie says

  Mimpi babi datang merangkak2. Mimoi 4hari dh benda yg sma.
  # seorang shabat saya bertnya kpda saya. Boleh beri sedikit pnjelasan. Allahu’alam

  • king says

   Ini antara pendapat atau tafsiran mimpi berkenaan babi yang saya temui.

   Pertamanya ialah mimpi babi dikaitkan dengan cerminan bahawa orang yang mengalaminya kini berada dalam perkara kejahatan.

   Tafsiran kedua pula mengatakan mimpi babi ialah petanda bahawa ada memakan harta yang haram.

   Perlu faham bahawa mimpi kebanyakan orang selalunya tak membawa apa2 maksud. Mungkin sekadar mainan psikologi akibat terlalu memikirkan akan sesuatu. Dalam bab tafsiran pula, perlu faham bahawa ada pelbagai. Tafsiran yang saya temui dan kongsikan itu adalah secara umum sahaja. Walhal takwil mimpi yang lebih tepat ialah yang mengambil kira peribadi atau latarbelakang orang yang mengalaminya dan keadaan serta waktu bila mimpi yang sedemikian itu dialami. Jangan terlalu taksub kepada tafsiran mimpi hinggakan menimbulkan buruk sangka pula. Setiap sesuatu itu pastinya ada pengajaran dan hikmahnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>