Mimpi Katak


mimpi katak

Kebanyakan orang sudah pastinya berasa pelik dan tertanya-tanya apakah maksudnya jika bermimpi tentang katak.

Menurut pendapat orang lama, jika seseorang itu mimpi katak kemungkinan ia membawa erti ada orang yang berniat buruk dan cuba mengkhianatinya dengan cara menyebarkan pelbagai khabar angin dan menabur fitnah demi menjatuhkan nama baiknya.

Maka berwaspadalah akan perkara tersebut yang mungkin berlaku kepada anda. Namun jangan pula cepat melatah dan menuduh orang atau menyimpan prasangka terhadap orang lain tanpa usul periksa.

Mimpi Jadi Katak

Menurut salah satu takwil Ibnu Sirin, katak di dalam mimpi turut dikaitkan dengan tafsiran yang membawa erti orang yang beribadah.

Justeru, dikatakan bahwa mimpi jadi katak, yakni mendapat mimpi aneh sepertimana cerita dongeng bilamana manusia (anda) bertukar menjadi katak, itu simbolik kepada seseorang yang sibuk dengan ibadahnya.

revert key: mimpi kodok (226)

alamat mimpi:

mimpi katak, mimpi katak dalam islam, tafsir mimpi katak, maksud mimpi katak, katak

loading...


Your reaction?
boleh jadi boleh jadi
81
boleh jadi
Entahlah Entahlah
60
Entahlah
Tak Caya Tak Caya
139
Tak Caya
Suka Suka
50
Suka
Alamak ! Alamak !
62
Alamak !
Rileks Lah Rileks Lah
133
Rileks Lah

Comments 11

  1. Assalamualaikum…saya bermimpi ada seorang lelaki memasak tetapi dalam kuali itu ada seekor katak besar. Kemudian orang itu campak katak itu kepada saya..saya terus berasa takut. Apa maksudnya.

  2. Saya bermimpi ada seorang lelaki memegang katak hidup dan mahu baling masuk kedalam mulat saya untuk saya kunyah katak hidup-hidup..apa maksudnya?

  3. Teman saya semalam bermimpi sya dikejar katak kecil.. dan saat dia menghmpiri katak tsb, katak tsb tdak mengejarnya, tapi malah tetap mengejar saya.. tmpatnya di sawah, dan di sawah tsb katanya banyak orang yang meninggal.
    Itu bagaimana ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

log in

reset password

Back to
log in