Mimpi Harimau


loading...

mimpi harimau

Harimau ialah haiwan yang membuatkan ramai merasa kagum apabila memandangnya. Ia turut mencetuskan perasaan takut dan berwaspada bagi sesiapa yang memandang atau terserempak dengan harimau, lebih-lebih lagi kalau harimau itu dilepas bebas.

Apa pula maksudnya jika ada yang bermimpi jumpa atau melihat harimau?

Menurut tafsiran lama, mimpi melihat harimau maknanya atau alamatnya akan mendapat harta haram.

erti mimpi:

mimpi harimau, maksud mimpi harimau, tafsir mimpi harimau, mimpi dikejar harimau, arti mimpi melihat harimau menurut islam

Your reaction?
Angry Angry
23
Angry
Cute Cute
22
Cute
Fail Fail
77
Fail
Scary Scary
25
Scary
Lol Lol
13
Lol
Love Love
60
Love
OMG OMG
25
OMG
Win Win
32
Win
WTF WTF
47
WTF

Comments 20

  1. Kemungkinan ada musuh yang sedang mengintai-intai peluang untuk menjatuhkan anda. Berhati-hatilah.

   Ini tafsiran yang ditemui daripada pembacaan. Mungkin sedemikian kemungkinan besar juga sekadar mainan tidur. Sama-sama.

 1. Saya selalu mimpi dikejar harimau, terserempak harimau, tapi dlm mimpi tu harimau x pernah dpt tngkap saya. Selain mimpi kalau jalan bersendirian slalu trbayang dan takut kalau terserempak harimau mcm dlm mimpi walaupon di tengah bandar yg sememangnya x ada harimau.

 2. Saya mimpi harimau tu tenung saya dengan muka bengis depan mata dengan anjing bulldog kat balakang rimau .rimau tu besar sang at mcm nk terkam tapi tak terkam.

 3. saya mimpi harimau putih menjaga ank saya yg berumur 1 tahun..saya tinggalkn baby dlm buai semasa dia tidur..dan bila pulang ada seekor harimau putih memarahi sy krn tinggalkn bby..apa mksudnya ya..

 4. Saya mimpi terserempak dengan seekor harimau besar dan saya terkerjut melihat dan harimau itu tidak sedar yang saya berada dekat dengan harimau selepas itu saya terus tersedar dari tidur apakah maksud mimpi saya ini

  1. Takwil mimpi perlu juga melihat kepada keperibadian orang yang bermimpi. Walau bagaimanapun ingin saya kongsikan bahawa secara amnya, harimau belang yang muncul di dalam mimpi lazimnya diertikan sebagai orang yang sombong, pembohong, khianat, suka bermusuhan ataupun seorang penguasa/pemimpin yang zalim.

   Ada juga pendapat yang menyamakan mimpi harimau itu tafsirannya sama seperti mimpi singa. Jika demkian halnya, menurut satu pendapat, seseorang yang mimpi melihat singa dekat dengannya tetapi singa itu tidak berbuat apa-apa, ertinya terkejut disebabkan penguasa/pemimpin tetapi situasi itu tidaklah membahayakan atau memudaratkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

log in

reset password

Back to
log in