Mimpi Hamil


mimpi hamil

Mimpi oleh seseorang yang mendapati dirinya mengandung boleh ditafsirkan dengan pelbagai kemungkinan atau petanda.

Dalam mentafsir mimpi hamil menurut Islam, dilaporkan antara takwil mimpi yang pernah dinyatakan oleh Ibnu Sirin ialah jika yang bermimpi itu seorang perempuan maka mimpi hamil boleh membawa alamat atau mencerminkan kekayaan, manakala sekiranya yang bermimpi hamil itu lelaki boleh jadi ertinya berkait dengan kedukaan dan kesakitan.

Walau bagaimanapun, telah disebutkan bahawa mimpi berkaitan hamil itu secara umumnya, baik lelaki ataupun wanita yang mengalaminua, mungkin membawa maksud kemakmuran, kesejahteraan, kemewahan ataupun kesenangan. Kadar kemakmuran atau kemewahan itu pula diukur berdasarkan tempoh atau berapa bulankah kehamilan yang dialami dalam mimpi tersebut. Atau boleh juga diukur berdasarkan saiz perut yang membesar kerana hamil itu.

Tafsiran Buat Wanita Yang Mimpi Hamil

Sepertimana yang dinyatakan sebelumnya, takwil mimpi hamil itu boleh jadi bermacam-macam. Walau bagaimanapun sebagai tambahan perkongsian, dalam salah satu tafsiran mimpi oleh Ibnu Sirin berkenaan mimpi hamil, dikatakan bahawa jika seorang perempuan yang masih dara ataupun wanita bujang yang masih belum berumahtangga mendapatinya dirinya hamil di dalam mimpi, besar kemungkinan ianya membawa alamat tak lama kelak dia akan mendirikan rumahtangga dengan jodoh yang serasi.

erti mimpi:

erti mimpi hamil, ibnu sirin tafsir mimpi mengandung, maksud mimpi berbual dengan perempuan mengandung, mimpi menggandung, tafsir mimpi ibnu sirin orang mengandung

loading...

Your reaction?
boleh jadi boleh jadi
30
boleh jadi
Entahlah Entahlah
41
Entahlah
Tak Caya Tak Caya
82
Tak Caya
Suka Suka
20
Suka
Alamak ! Alamak !
25
Alamak !
Rileks Lah Rileks Lah
61
Rileks Lah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

log in

reset password

Back to
log in